Първите Български Гейм Награди ще бъдат раздадени по време на грандиозно шоу в Sofia Ring Mall на 25 юни! За призове в 16-те български и 7 международни категории ще се борят над 20 родни и също толкова чуждестранни разработчици на игри. Отличията ще бъдат присъдени изцяло по преценка на аудиторията – от самото кандидатиране на разработчици, през тяхното номиниране в групи по 5 финалисти, до избирането на победител за всяка категория.

Bulgarian Game Awards ще бъде истински празник на хилядите почитатели на игрите в България, както и на десетките гейм студия, които разработват игри у нас.

Предложенията за кандидати и гласуването за тях започват на 19 май точно тук, в официалния сайт на събитието, и ще продължи до 28 май. След тази дата инициативата навлиза във втората си фаза, при която публиката гласува за победител сред номинираните във всяка категория.

Събитието вече е подкрепено от няколко огромни спонсори и има за основен съмишленик ръководството на Sofia Ring Mall, в чийто „амфитеатър“ ще се проведе церемонията.

Сред категориите за български участници са „Игра на годината“, „Най-добра мобилна игра“, „Най-добър стриймър“, „Най-добър саундтрак“, "Най-очаквана игра" и др. В списъка с кандидати пък вече се открояват имената на местните студия на Ubisoft, Gameloft, както и изцяло български компании като Империя Онлайн, XS Software, Haemimont Games, UKI Games и много други. Ще бъде присъдена и специална награда за технологична иновация, където конкуренцията е огромна.

В международните категории влизат "Най-добра ролева игра", "Най-добра екшън игра", "Най-добра стратегия", "Най-добра мултиплейър игра", "Най-добра настолна игра", "Най-добра пъзел/приключенска игра" и "Игра на годината".

Bulgarian Game Awards се организира от екипа на геймърското предаване NEXT TV, който стои и зад ежеседмичните събития Gaming Knights. Добре познато лице от него е Роро Кавалджиев, който е с над 20 години телевизионен опит още от зората на вече несъществуващата музикална телевизия ММ. В екипа е и Виктория Викторова – друг водещ от NEXT TV и маркетинг експерт, специализирани в гейм индустрията. Още познати от NEXT TV лица са Нора Предева, Александър Николов, Мартин Кастелов, Стан Стефанов и други.

Целият организационен състав на BGA обещава зрелищно събитие, което ще бъде интересно и за хора извън гейм индустрията, най-малкото с изпълненията на известни български музиканти. За афтърпартито пък екипът е приготвил изненада, идваща отвъд границите на България.

За контакти и покани:
PR&Media: pr@gameawards.bg - Виктория
Marketing: marketing@gameawards.bg - Роро

Нашите партньори